Es vienreiz uzlēju uz nezālēm un tās uzreiz nokalta. Dalos ar triku, ko nezina daudzi

Vasaras sezonā daudzi dārznieki sāk cīnīties ne tikai par ražu, bet arī pret nezālēm. Daži cilvēki izmanto ķimikālijas, kuras uzlej uz augsnes, lai atbrīvotos no nezālēm.

 

Taču tas nav ideālais risinājums. Pēc ķīmiskās apstrādes šādos zemes gabalos kultivētie augi nevarēs būt stādīti. Pat ja jūs izšķīrāties riskēt un tomēr kaut ko audzēt, iespēja iegūt labu ražu ir ļoti maza.

 

Daži cilvēki izvēlas neizmantotās zemes platības aizpildīt ar betonu vai pārklāt tās ar flīzēm. Tomēr nezāles joprojām dīgst un izlauzīsies cauri pat šiem šķietami izturīgajiem pārklājumiem.

Nezāļu ietekme var būt daudzpusīga:

Konkurē ar labvēlīgajiem augiem: Nezāles bieži konkurē ar vēlamajiem augiem par saulesgaismu, mitrumu, barības vielām un citiem resursiem, kas nepieciešami augšanai.

Samazina ražu: Nezāless, kas aug lauku kultūrās, var samazināt ražu, konkurējot ar kultivētiem augiem par barības vielām, mitrumu un telpu.

Pazemina vides kvalitāti: Dažas nezāles var izplatīt alergēnus, un tām var būt negatīva ietekme uz vides veselību un bioloģisko dažādību.

Palielina slimību un kaitēkļu risku: Dažas nezāles var būt dzīvotnes sli**bām un kaitēkļiem, kā arī kalpot kā saimnieki vairākām sl**ībām un kaitēkļiem, kas var negatīvi ietekmēt apkārtējos augus.

Lasi vēl: Tās kļūs sniegbaltas! Atklāšu 2 efektīvus veidus, kā izmazgāt baltas zeķes

Lai kontrolētu nezāles, dažreiz ir nepieciešami dažādi pasākumi, piemēram, manuālā iznīcināšana, herbicīdu lietošana, mulčēšana, dzīvnieku izmantošana un bioloģiskā kontrole. Savlaicīga un efektīva nezāļu kontrole ir būtiska, lai saglabātu augu audzēšanas un dabas aizsardzības projektiem.

Lasi vēl: Mežsargs man pastāstīja, kā viegli atbrīvoties no odiem un knišļiem mežā un laukos. Nav jāpērk nekas

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Es esmu atradis līdzekli, kas nodrošina ilgtermiņa aizsardzību pret nezālēm. Šo līdzekli esmu izmantojis jau sen, un tas vienmēr ir sniedzis uzticamus rezultātus. Ar šo produktu es apstrādāju visus zemes gabalus, kur nevēlos redzēt nezāles, un šādu vietu ir daudz.

Ko darīt, ja bumbiere nenes augļus: pat vecs koks katru gadu dos bagātīgu ražu

Šis rīks ir izstrādāts, ņemot vērā vairākus komponentus.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment